29 Ocak 2015 Perşembe

Fırından ilk çıkanlar:)

 Tüm harfleri bitirdiğimizde Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasıydı. Bunu fırsat bilerek kutlama yaptık. Fırından taze taze servis yaptık. Çok heyecanlıydılar.Şirin şeyler ,sonunda okuryazar oldular:)Zeynep Naz'ı bir dinleyin ama kendisine verdiğim şiirini belli ki tek başına çalışmış:)Nasıl sorumluluk sahibi olmuş. Nereden mi anladım! Baksanıza şiirini heceleyerek okuyor, sanki kağıttan bakarak:D

Matematik -Onluk ve Birlik Kavramı

Bu gün matematik dersinde onluk ve birlik kavramı üzerinde durduk.
Tabi ki en kolay yoldan.
Çocuk doğasına uygun şekilde:)

 
Matematik dersinde oyun hamuru benim vazgeçilmezlerimden


Hayal dünyası masallar  bile birden bire matematiğin içine giriverir...

 
İşte bu gün de öyle oldu.Şirin bir kirpi ailesi yaratalım dedik^^
 
Bir anne, bir baba ile bir de çocuk kirpi .Hatta büyükbaba , büyükanne...


Yalnız doğanın kanunlarını koyduk hemen.Çocuklar küçüktür ve o nedenle de dikenleri en fazla 9 tane olmalıdıdır.Yeni doğmuş bir kirpinin ise hiç dikeni yoktur.Yaşı büyüdükçe diken sayısı artacaktır.


 
Doğanın kanunu dedik ya bebekleri anne babalar korur. Her yetişkin kirpinin mutlaka 10 dikeni vardır. Ne fazla ne  de daha az,tam 10 tane yani 1 onluk:)

Haydi, herkes kirpi ailesini hamur ve sayma çubuklarıyla yapsın bakalım dedik.
Her şey yolunda gitti.Tek tek değerlendirdik

Yalnız hesapta olmayan şeyler de vardı. Biz bir çocuk kirpi isterken iki çocuk kirpi yaratan olunca matematik hesapları karışıyordu az daha:D
Hemen kuralı hatırlattık. Sadece 1 çocuk kirpi olacaktı. Devir iktisat devri:D


Ha bu arada işi zevk haline getirenler de yok değildi...




 

 
 
 
 
Bir süre sonra simitlerimiz de oldu.Her simite 1 onluk susam yaptılar. Simitçiii diye de satış yapanlar da oldu, matematik ya para hesabına da giriyorduk neredeyse ,zil çaldıııııı:)










 

24 Kasım 2014 günü

 
Tebessüm size çok yakışıyor çocuklarrrrrrr:))

Hakkımda

Fotoğrafım
Merhaba, ben Dilek Öğretmenim. Öğrencilerim bana bu şekilde seslenirler.Dilek Öğretmeniiiiim ! Ne kadar sıcak ve içten bir sesleniş, sizce de öyle değil mi...Hepsi de yüksek bir seziş ve anlayışa sahipler .Onlarla birliktelik çok keyifli. Yenilik ,ilerleyiş hep onlar için. Bu yönleri beni sürekli bir arayış,daha farklı alanlarda da çalışmaya sevketti.Bu doğrultuda Beşeylül İlkokulu 5/B sınıfı adına açtığım ,ardından 1/E sınıfı için devam ettiğim bu sayfada sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.